Put your alternative Non Flash content here.

Diensten

Verpakken

Verpakken in kisten

Gigema is in de mogelijkheid om voorgesorteerde appels te verpakken in kisten of dozen door middel van een volledig geautomatiseerde verpakkingslijn. De lege kisten worden via een automatische aanvoer aangebracht. Na het manueel volleggen van de kisten worden ze door een checkweigher gewogen en vervolgens van een label voorzien. Hierna worden de kisten door een automatische paletiseermachine gestapeld.

Verpakken op schalen

Gigema is in het bezit van twee verpakkingsmachines om schaaltjes te maken. Hiermee kunnen zowel appels als peren, maar ook bijvoorbeeld kiwi’s of tomaten verpakt worden op schaaltjes (foodtainers), die vervolgens omwikkeld worden met een stretch folie. Wanneer het schaaltje verpakt is kan het voorzien worden van een label met barcode, gewicht en eventuele andere klant specifieke eisen. Nadien worden de kisten waarin de schaaltjes gelegd worden automatisch gepaletiseerd.

Verpakken in zakjes

Om blutsschade te vermijden gebeurt het verpakken in zakjes steeds met de hand. We zijn in de mogelijkheid om zakjes te maken met of zonder gewichtsgarantie. De zakjes worden vervolgens in een door de klant gevraagde verpakking gelegd om zo verder verhandeld te worden.

Flowpack

Aardbeien, bessen of kersen worden dikwijls verpakt in punnets met flowpack.

Netpack

Gigema is in staat om appels, peren of pruimen te verpakken in punnets met een net. Deze punnet kan voorzien worden van een label met alle noodzakelijke gegevens en van een lint waardoor men het potje makkelijk kan hanteren.

Sorteren

Voor het sorteren van appels en peren is Gigema in het bezit van een viersporige Aweta sorteerlijn. Het fruit wordt via een waterdumper en - kanaal naar de sorteermachine getransporteerd. Deze machine sorteert vervolgens de appels of peren op maat en gewicht. Het fruit komt dan terecht op transportbanden waarvan ze vervolgens op kwaliteit afgevuld worden in de gewenste verpakking.